а   б   в   г   д   ѓ   е   ж   з   ѕ   и   ј   к   л   љ   м   н   њ   о   п   р   с   т   ќ   у   ф   х   ц   ч   џ   ш

ѝ

Вид збор: Заменка
Ранг: 33
Кратка форма за директен предмет од нејзе, доаѓа сама или се удвојува со нејзе - нејзе ѝ.
Примери:
И нејзе ѝ кажал.
Не можеше да ѝ признае.