а   б   в   г   д   ѓ   е   ж   з   ѕ   и   ј   к   л   љ   м   н   њ   о   п   р   с   т   ќ   у   ф   х   ц   ч   џ   ш

ја

Вид збор: Сврзник
Ранг: 3361
Разделен, повторен, за поврзување зборови или реченици приредени меѓу себе; а...а; де...де.
Англиски: either
Употреба: Разговорно
Примери:
Ја ќе стане, ја ќе седне.
Ја ќе се сторам невеста, ја ќе пукнам од јадови.
Ја едната, ја другата мома, двете се убави.