template - онтологија

еталон повеќе

мн. еталони
Вид збор: Именка, машки род
образец, модел

калап повеќе

мн. калапи
Вид збор: Именка, машки род
Определен, затврден ред на правила и норми.
Албански: shabllon

урнек повеќе

мн. урнеци
Вид збор: Именка, машки род
мостра, примерок, образец
Турски: örnek
Употреба: Архаизам

шаблон повеќе

мн. шаблони
Вид збор: Именка, машки род
образец, калап
Определен пример според кој се извршува некаква дејност.