spongy - онтологија

сунѓерест повеќе

сунѓерестиот
Вид збор: Придавка
Што личи на сунѓер, што е шупликав, што впива течност.

сунѓерлија повеќе

Вид збор: Придавка
сунѓерест
Примери:
потекла ми вода, / вода сунѓерлија