mornings - онтологија

допладневен повеќе

допладневниот
Вид збор: Придавка
Што се однесува на времето до пладне.

насабајле повеќе

Вид збор: Прилог
наутро
Турски: sabah
Употреба: Дијалектен збор

наутро повеќе

Вид збор: Прилог
Секој ден или секојпат во определен ден во утрото.

сабајлешен повеќе

сабајлешниот
Вид збор: Придавка
Што се однесува на сабајле.
Употреба: Разговорно

сутра повеќе

сутро
Вид збор: Прилог
изутрина
Употреба: Народна поезија

утрешен повеќе

утрешни
Вид збор: Придавка
утрен
Албански: e mëngjesit

утрото повеќе

Вид збор: Прилог
тоа утро