alone - онтологија

инокосен повеќе

инокосни
Вид збор: Придавка
Што нема доволно работна сила во домаќинството.

насамо повеќе

Вид збор: Прилог
Без присуство на други лица освен соговорниците.

понасамо повеќе

Вид збор: Прилог
насамо

сам повеќе

сама
Вид збор: Придавка
Кој е без друштво; кој живее без блиски.
Албански: vetëm

самски повеќе

Вид збор: Прилог
осамено, одвоено
Употреба: Народна поезија
Примери:
Одеше самски напред.