Неменлив збор - категорија

јаваш повеќе

Вид збор: Придавка
За тутун - мек.
Англиски: meek Турски: yavaş

јавашлија повеќе

Вид збор: Придавка
тромав, мрзлив, немарен
Англиски: sloppy

јали повеќе

Вид збор: Сврзник
(и јали... јали) или
Англиски: either

јанлаш повеќе

Вид збор: Прилог
јалнаш
Англиски: wrong Турски: yanlış

јануари повеќе

Вид збор: Именка, машки род
Првиот месец од календарската година.
Англиски: January Албански: janar

јас повеќе

Вид збор: Заменка
(ср.) индивидуа, личност, его
Англиски: me Албански: mua

јули повеќе

Вид збор: Именка, машки род
Седмиот месец од календарската година.
Англиски: July Албански: korrik

јуни повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
Шестиот месец од календарската година.
Англиски: June Албански: qershor
а - б - в - г - д - ѓ - е - ж - з - ѕ - и - ј - к - л - м - н - о - п - р - с - т - ќ - у - ф - х - ц - ч - џ - ш